Kategoriat
Arkisto

Kouvolaan 10 uutta lottomiljonääriä

Viime vuonna fortuna suosi rahapeleissä Jyväskylää. Toukokuussa 2019 Seppälän Prismassa voitettiin 8 miljoonan euron jättipotti. Onnekas lottoaja ei ollut käyttänyt veikkauskorttia tunnistautumiseen, joten ei selvinnyt oliko hän jyväskyläläinen vai vain läpikulkumatkalla. Kyseessä oli vuoden toiseksi suurin lottopotti, jo aiemmin keväällä Lohjalle oli mennyt kaikkien aikojen ennätys 15,5 M€.

Varmasti paikallinen oli kuitenkin 65 vuotias jyväskyläläisnainen joka voitti samana keväänä 4,3 miljoonaa Mega Fortune Dreams-nettipelissä Betsson kasinolla. Jättisumma voi siis osua kohdalle muuallakin kuin tutulla Veikkauksella. Itse asiassa netissä voi pelata lottoa vaikka joka päivä, ja maailman suurimmat potit kuten amerikkalaiset PowerBall ja Megamillions ovat myös suomalaisten ulottuvilla.

Mutta viime viikon kohutuin äkkirikastuminen oli kuitenkin Kouvolan porukkalotto. 10 miljoonaa jakautui mukavaksi tasasummaksi 10 pelaajan porukalle. Voittorivi oli pelattu Varuskuntakadun R-kioskilla.

Veikkaus haastatteli tavoittamiaan voittajia tuoreeltaan. Kyseessä oli todellinen kestolotto, sillä yksi asiakas oli pelannut kioskin porukkaa jo 25-vuoden ajan. Kioskissa olivat jo vuosien varrella myyjät vaihtuneet, mutta numerot pysyneet samoina.

Voittajien suunnitelmat rahankäytön suhteen olivat suomalaiseen tapaan vaatimattomia: remonttia ja läheisten tukemista.