Kategoriat
Arkisto

Radio JKL Masiinamessuilla

Masiinamessut ovat Honkajoella kesäisin järjestettävä koko perheen konefestivaali. Tapahtumapaikkana on Pesämäen moottoriurheilukeskus. Tapahtuma on perinteisesti järjestetty joka toinen vuosi.

Esillä on monenmoisia uusia ja vanhoja masiinoita sekä ammattikäyttöön että harrastuksiin. Näytteilleasettajia oli yli 100 kappaletta, ja varsinkin puutarha- ja viherrakentamisen puoli oli hyvin edustettuna.

Viihteenä järjestettiin muun muassa maanrakennuskoneenkuljettajien Suomen mestaruuskilpailu. Kaivinkoneita ja karting-ajoa pääsi kokeilemaan myös itse.

Tapahtuma on tärkeä Honkajoen kunnalle ja yrityselämälle. Mukana eri vuosina on ollut myös vaalipaneeli ja kuntapaneeli. Vuoden 2017 masiinamessuilla lavalle nousivat keskustelemaan viisi kunnanjohtajaa lähialueelta. Keskustelun jälkeen myös panelistit päätyivät karting-autojen rattiin.

Masiinaviikonloppuun kuului myös itse Huutokauppakeisarin meklaroima masiinahuutokauppa. Perinteisten kuparipannujen lisäksi kaupattiin teemaan sopivasti muun muassa trukin renkaita ja aggregaatteja.

Masiinamessut oli tarkoitus järjestää myös 2020, mutta suuret yleisötapahtumat on tältä vuodelta peruttu. Ammattikoneisiin keskittyvä MaatalousKonemessut järjestetään myös tänä vuonna, marraskuussa Helsingin messukeskuksessa.